Chcesz zrobić sushi w domu? Jeśli masz ochotę spróbować sushi w domu, mamy dla Ciebie kilka wskazówek. Po pierwsze, zdobądź najświeższe ryby, jakie możesz znaleźć – i najostrzejszy nóż, na który możesz bezpiecznie włożyć ręce. To nie musi być duży nóż – wystarczy standardowy nóż szefa kuchni lub kucharza. Pokrój rybę od góry do dołu jednym pociągnięciem. Nie widziałem tego. I zawsze tnij rybę na ziarno, inaczej będzie nieprzyjemnie gryząca i ścięgna. Przycinanie ziarna powoduje, że ścięgno jest krótkie, a konsystencja gładka.
Uderz w lokalnego japońskiego sklepikarza, który oferuje także sushi online Warszawa. Poproś go o zapasy takie jak ryż krótkoziarnisty lub przynajmniej ryż średnioziarnisty. Musi być kleisty, żeby był przyjemny i lepki. Jeśli chodzi o decyzję, co umieścić w swoim maki, sushi master oferujący sushi online Warszawa, zaleca powściągliwość. Nie pakuj tam wszystkiego oprócz zlewu kuchennego – skończysz z czymś gigantycznym i nie będziesz wiedział, co jesz. Kluczem jest równowaga. Nie obezwładnij też żadnego składnika wiele innych. Będąc japońskim jedzeniem, chcesz, aby było tak proste, jak to możliwe. Wolę tylko jeden składnik w środku – po prostu tuńczyka lub tylko ogórek – lub czasem oba, ponieważ tuńczyk jest miękki, a ogórek ma chrupnięcie. Po prostu nie wpadnij w przesadę – nie zabijaj go zbyt dużą ilością majonezu, tylko dlatego, że kochasz majonez. Jeśli jednak robienie samodzielnie sushi w domu może być dla Ciebie za trudne, możesz zamówić sushi online Warszawa. Najlepsze sushi zjesz w Sushiberry w Warszawie – nie musisz iść do restauracji, w dzisiejszych czasach zamówisz sushi online do każdego miejsca w Warszawie.